Remekül sikerült a húsvéti báránysültem, gondoltam leírom az egyszerű receptet, hátha másnak is bejön. Igazából nem is az én receptem, Martha Stewart-nál találtam, sok más házi praktika mellett...
Fokhagymás báránycomb, vörösboros mártással
Hozzávalók: egy kb. 3 kg-s csontozott báránycomb,
10 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál durva tengeri só,
1 teáskanál frissen őrölt fekete bors,
1/2 csésze olivaolaj,
1 csésze száraz vörösbor,
1 csésze húsleves(lehet kocka is),
a kötözéshez spárga(!figyelem, ne legyen műanyag tartalmú!).
Elkészítés: Géppel összeaprítottam a fokit, a sót, és a borsot, és még hozzáadtam az olivaolajat is. Ezután megkötöztem a combot ( a kép nem báránycombot ábrázol, csak a kötözést szemléltetem vele;-)), majd bedörzsöltem a fokhagymás cucc-cal, és 205 celsiusfokos előmelegített sütőben sütöttem kb. másfél órát. Bevallom, az elején letakartam alufóliával, mert nincs akkora fedeles tepsim, amibe befért volna. Az idő leteltekor levettem a fóliát, és aranybarnára sütöttem mindkét oldalát. A kész sültet kivettem a tepsiből, félretettem, a szaftra ráöntöttem a vörösbort, és feloldottam vele az oldalára és az aljára tapadt pörzsanyagokat. Ezután a csésze levessel együtt beöntöttem egy szószos edénybe, és beforraltam a felére. A szószt is forrón kell tálalni a hússal együtt. Tényleg isteni lett, a krumplipürémmel...mmmm...Ja, a zsiradékot leszedtem a szósz tetejéről(akinek melegen nem megy, hidegen könnyedén leszedheti egy kanállal).
A tojásfestős praktika nem jött be, a csipke nem volt jó, amit vettem, vagy csak rögtön le kellett volna venni róla festés után... De a gyerekek azért örültek, lógattak ezerrel:D
Remélem jól telt a húsvétotok! A bárányhoz pedig jó étvágyat!
Friss kommentek