Mosolygó

Film, zene, receptek, kis divat, bármi, ami érdekel. Az oldal Firefox-al nézhető optimálisan

Friss kommentek

  • Krizzta: ez nem jött össze...:) (2012.05.20. 10:30) Rövid hír
  • bkaree1: Csak nehogy beengedjetek egy pszichiátert a WC-be. :-)) (2011.07.13. 20:37) Felújítás
  • kopaszka: Ez a mi saját Rorschach-tesztünk :-) (2011.07.13. 15:23) Felújítás
  • Utolsó 20

Címkék

ágy (1) ajánló (2) állat (4) állatos (1) anorexia (1) autó (3) báránysült (1) béka (1) braccialini (1) buick (1) burgonyapüré (1) chevrolet (1) cipő (3) csizma (1) ékszer (3) élmény (1) előzetes (3) esküvő (2) fashion (2) felújítás (1) film (10) firefox (1) ford (1) fürdő (1) gyerekkel (1) gyűrű (1) hellókarácsony (2) helyszín (1) (2) honda (1) húsvét (1) íróasztal (1) iskola (1) karácsonyi készülődés (2) katica (1) kedvencek (3) kék (1) képekben (1) képes (1) kia (1) klónozás (1) kritika (3) kutya (7) kütyü (1) lanvin (1) lányos (1) liba (1) lotus (1) macska (8) mainecoon (1) maserati (1) mini (1) moschino (5) mozaikcsempe (1) nissan (2) nkotb (1) növény (1) nyúl (2) okosodó (1) ötlet (1) ötletes (1) panda (1) papagáj (1) papucs (1) pók (1) posh (1) rák (1) reklám (2) róka (1) rózsa (1) ruha (1) s.k (1) sas (1) szarvas (2) személyes (12) színesceruza (1) színész (16) szobor (1) szomorúság (1) táska (2) tournaire (1) tous (1) trailer (2) vaddisznó (1) vélemény (3) videó (19) víziló (2) volkswagen (1) wedding (1) zene (4) zenész (2)

Naptár

július 2022
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Beyonce babát vár

2011.08.29. 06:43 - Krizzta

fotó: Zimbio

Drukkolok, hogy minden rendben menjen, megérdemli.

Újabb játék az Urban Eve-en

2011.08.20. 11:05 - Krizzta

tinyurl.com/sigma-paletta-jatek

Mozaikcsempe

2011.07.14. 10:49 - Krizzta

Címkék: mozaikcsempe

Tetszenek a mozaikcsempék, mutatok pár példát az elképzeléseimről. Kérdés, hogy ilyen kis helyiségekben hogy mutat. Sötétet semmiképp, még jobban kicsinyít.

Jól látszik, a zöld mindenütt ott van... Szeretem a zöldet.

Felújítás

2011.07.13. 07:28 - Krizzta

Címkék: személyes felújítás fürdő ötletes gyerekkel színesceruza

Lakótelepen lakunk, ezt talán már tudjátok, férjem már 30 éve, épp időszerű lett a lakásfelújítást befejezni, a fürdővel és wc-vel. A wc-ben már le van verve a csempe (pár éve), ahogy a foltokat nézegettem, ücsörgés közben támadt egy gyerekbarát ötletem, olyan mint a felhőforma játék, csak színezős. Tehát amíg fel nem kerül az új burkolat, miért ne lehetne rajzolni a falakra? Csak ami az eszünkbe jut... Mutatom, mire gondolok, a tovább után:

Urban-Eve nyereményjáték

2011.07.12. 11:46 - Krizzta

Viánál szuper sminkecset-szettet lehet nyerni, ne hagyjátok ki! Részletek itt

 

Rövid hír

2011.06.24. 11:37 - Krizzta

Újra van kedvem írni, nemsokára jelentkezem...

Hahó Földlakó!

2010.07.12. 10:38 - Krizzta

"Megszületett, megérkezett, de jó..." - lehet hallani a Petőfin sűrűn mostanában, a Kafkazka egyik számában, nekünk szerdán lett aktuális, megszületett Emília, épp a kiírás napján, július 7-én, 14:20-kor. Az apja, a nővére, és úgy általában a rokonok, ismerősök türelmetlenül kérdezgették hetek óta, ugyan mikor bújik már ki az a gyerek. Aztán apja megbeszélte vele, hogy a kiírás napján reggel megisszuk a kávénkat és utána mehetünk a kórházba, hogy megszülessen. A gyerek, szófogadó lévén, ehhez tartotta magát! Éjjel már kicsit fájtam, de nem is volt rendszeres, meg abszolút elviselhető volt, így két fájás között bóbiskoltam, nem keltettem fel a kispapát sem, hadd pihenjünk az esemény előtt. Hajnalban küldtem sms-t anyumnak, ha ráér, jöjjön vigyázni a 7 és fél évesre, mert dolgunk van... Erre is megvolt a B terv, ha anyu nem tudott volna jönni, a legjobb barátnőmékhez vittük volna Esztert, útban a kórház felé.

MÁV kórházban z ÁEK-ben szültem, fél 10 körül értünk be, véres szaftos részleteket nem írok, de jó úton jártunk, és ahogy írtam fél 3 előtt 10 perccel világra jött Emília Olívia (de az Olíviát nem fogjuk használni, majd ő használja, ha akarja). Apás szülés volt, ő vágta el a köldökzsinórt, és annyira az élmény hatása alatt volt, hogy elfelejtett elájulni, vagy rosszullenni. :D

Szerdán született, nagy forgalom volt egyébként a szülészeten, pénteken haza is engedtek, mert minden rendben volt vele is, velem is.

Legyen itt a zene, és egy kép. Egy darabig még nem jövök sűrűbben, a laptopot látom néha, de időm nem nagyon van aktívkodni...:)

Egyik kedvencem

2010.05.12. 14:37 - Krizzta

 

Nagyon nagy a zene is, de a klip hozzá - ez a Távol-Keleti módra bemutatott idióta járások minisztériuma is lehetne...

Kicsi esküvői

2010.04.19. 22:10 - Krizzta

Címkék: személyes esküvő képes wedding

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, újra és még mindig. Sorra meg fogom köszönni mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy a nagy nap sikeres legyen, és elég hosszú a lista... ;-)

 Az utolsó hét izgalmasan, rohangálósan telt, kedden vettem át a DHL-nél a ruhámat - képzeljétek el, ha pár nappal előbb tör ki az izlandi vulkán, nem jön meg időben -, mentem próbálni Várhegyi Éva kalaposhoz próbálni a fátylat, akinek ezúton köszönöm a gyors és kifogástalan munkát, csak ajánlani tudom, ha nem hétköznapi kalapot, fejrevalót szeretne - a XIII. ker. Hollán Ernő utca 9 - ben van a  boltja - , a közelben levő Montonelli cipőnagykerben vettem meg a cipőt is, egyébként a vőlegényé is innen való. Amikor hazaértem, azonnal felpróbáltam a ruhát... Ami teljesen bő volt, így hívtam is barátnőmet, akinek az anyukája varrta a koszorúslány ruhákat is - ezúton is köszönöm neki -, szerdán vittem át neki a ruhát, és még aznap rámigazította! Csütörtökön mentem a teljesen kész fátyolért, délután még övet vettünk S. - nek, és harisnyát a lányoknak, illetve abszolút utolsó pillanatban beszéltünk a virágos Erzsivel, aki rendes volt és elvállalt így is, gyönyörűek lettek a művei ( 2 kis csokor a koszorúslányoknak, az én csokrom, asztaldísz, autódísz ), plusz a ruhámat is beadtam vasalni a Tisztakékbe, azért is menni kellett. Pénteken beugrottunk a házasságkötőbe, leadni a zenéket, utoljára átbeszélni mi lesz és hogyan, aztán étterem : vittük a szálas virágokat, pünkösdi rózsát, illetve hangfalakat, erősítőt a zenéhez. Az ültetőkártya így is lemaradt, de nem volt különösebb gond belőle, tekintve, hogy 20 főt kellett csak ültetni.

Szombaton aztán fent voltunk már hajnal 6 körül, Eszter lányom körmét fél 7 - kor festettem, színtelen lakk, alá matrica... 8 - ra kellett menni Ivetthez, a fodrászhoz, kicsit késtünk, de (mint mindig) szuperül megcsinálta a fejeket ( anyumét, a lányokét, barátnőmét és az enyémet ), neki is köszönöm nagyon. Ahogy végeztünk, mentünk hozzánk haza, jöhetett a smink, Pinky megszenvedett velem meg a szempilláimmal, de szép lettem, külön köszönöm neki és a MEO-s Dórinak is ;-). Anyut, Zsuzst is kifestette kicsit, a lányok is kaptak egy kis szájfényt. Gyors öltözés, ez tartott a legkevesebb ideig, hihi:D

A vőlegény lemosta az autót, amíg fodrászkodtunk, vitt és hozott minket, átöltözött, elhozta a csokrokat, díszeket, feldíszíttette az autót, és nem sürgetett.

A Tündérkert étteremben volt a gyülekező, onnan a parkon keresztül átsétáltunk a násznéppel a házasságkötőbe, elintéztük a papírmunkát a tanukkal, és fél kettőkor lezajlott a ceremónia. A lányom volt a gyűrűfelelős, komolyan tejlesítette a küldetését, és annyira elérzékenyült, hogy kicsit könnyezett is az aláírás környékén. Filmbuzik lévén a StarWars zenéjére vonultunk be, az aláírás a Gladiator ' Now we are free ' zenéjére történt, a gratulációk fogadása alatt "IZ" - ' Somewhere over the rainbow '  - ja szólt. Visszaséta az étterembe, elbúcsúztunk azoktól, akik nem maradtak a lakomára. Itt kicsit döccent a történet, mivel ültetőkártya híján nem mert helyet foglalni a díszes társaság, illetve megtudtam, hogy az oldalborda a bal oldalon foglaljon helyet ;-P Kicsit éheztek, amíg elvonultunk fényképezkedni, hiába volt kikészítve sós aprósütemény az asztalra.

Ettünk, csak páran ittak kicsit, kimászkáltunk a kerthelyiségbe, élveztük a jóidőt, meg a jó társaságot. Nem volt nagy lagzi, de remélem minden ottlévő jól érezte magát.Külön köszönet Zsoltinak, a fotósnak, Árpikának, aki mozgóképen örökített meg minket, a tanuinknak, Karesznak és Zsuzsinak, a lányuknak, Lucának, aki a másik koszorúslány volt és persze Anyumnak, Nagyinak, Apunak, és mindenkinek köszönjük, aki segített vagy ajánlotta segítségét, és együtt örült velünk életünk egyik legboldogabb napján!

Beszéljenek tovább a képek :

Kezdek izgulni -updated

2010.04.05. 08:32 - Krizzta

nem abban az értelemben, hogy "Úristen, vége az életemnek, mert oda leszek láncolva valakihez", hanem pusztán azért, mert még nem jött meg a ruhám, se a cipőm, nincs fátylam, S. cipője, öve is hibádzik még, még tenni kell egy látogatást az anyakönyvibe is, és az étteremmel is egyeztetni kell még... Minderre pedig pénz és idő kell, ami vészesen fogy. Lehet, hogy beveszem helyette a lesz@rom tablettát és inkább alszom a hátralévő 12 éjszakán. A hasam egyre nagyobb, de csak a derekam sajgása emlékeztet kellemetlenségre.

Kihasználtuk a tavaszi szünetet, voltunk állatkertben és a szentendrei Skanzenben is, egy üres délelőtt megpróbálok képekben tudósítani a helyekről.

Addig is örüljünk, mosolyogjunk továbbra is rendületlenül!;-)

 

Update: ma, ápr.8-án, elindult a ruha, DHL hozza... Last minute esküvő lesz;D

Ilyen lesz a ruhám - végleges

2010.03.03. 11:30 - Krizzta

Kevesebbe kerül, mintha kölcsönöznék - szállítással együtt, méretre szabva- , ez az enyém marad, és nem hordta senki más. Ez egy designer ruha ...khm... koppintása változata, Priscilla of Boston, Style # 4216, de nekem ez még jobban tetszik, mint az eredeti.

Moschino 2010 tavasz/nyár

2010.02.28. 19:08 - Krizzta

Címkék: fashion moschino

Vonzódásom a Moschino cég termékeihez lassacskán olyan erős lesz, Janeté a Chanelhez...;-)

Most megmutatom a kedvenceimet az aktuális kollekciókból. Viszont van egy kérdésem: miért van az, hogy az ún. prekollekciók szinte mindig jobban tetszenek, mint a normálak?

Moschino:

Dakota Fanning

2010.02.26. 06:01 - Krizzta

Címkék: színész kedvencek

16 éves lett a héten, vagyis pontosan 2010. február 24-én. Mégis öreg rókának számít a filmiparban, temérdek film fűződik a nevéhez, dolgozott igazi nagy színészekkel.

Emlékszem, amikor először láttam filmben - a 2003-as Nagydumás kiscsajokban/Uptown girlsben - nem gondoltam, hogy sokra viszi. Inkább csúnyácskának tartottam, habár jól hozta a hisztis kislányt, de hát ki nem tud 9 évesen élethűen hisztizni...;-)

 Amiket láttam még vele: nagyon színes, gyagyás, de aranyos a szintén 2003-as A Macska-Le a kalappal!/The cat in the hat című film, elment, a lányomnak jobban tetszett.    A 2004-es Tűzben edzett férfi/Man on fire Denzel Washingtonnal, az nagyon tetszett, neki is a forgatás, elmondása szerint imádott Washington "bácsival" együtt dolgozni, alig várta, hogy láthassa, szerinte az egyik legjobb színész a világon - mond valamit.;)   A 2005-ös Bújócska/Hide and seek-ben Robert De Niroval játszott, nekem ez is tetszett. Ugyancsak 2005-ös a Világok harca/World of war, Tom Cruise-al, vele is összehaverkodtak, a 11-ik szülinapjára mobiltelefont kapott a szcientológustól.   Lányom egyik kedvence, tehát egyszer nekem is meg kellett néznem a Lilo és Stitch 2-őt, ebben ő volt Lilo hangja, szintén 2005-ös alkotás.   Láttuk a 2006-os Malac a pácban-ban/Charlotte's web címűben is, cuki kis filmecske volt.   Újabb gyöngyszem a játékai között A méhek titkos élete/The secret life of bees, 2008-as dráma a javából, remek gárdával, három dívával, Queen Latifah, Alicia Keys, Jennifer Hudson voltak a fogadott nővérei, Paul Bettany az érzéketlen apja.  Coraline-nak is ő adta a hangját, az egyik legjobb animációs film szerintem, de a félős 7 évesemnek még nem mutattam meg.  A Coraline egyik érdekessége, hogy 2005-ben kezdték el, de csak 2009-ben mutatták be.  Megnéztem az Újholdat, csak miatta, meg a vámpírfőnök Michael Sheen miatt.  Twilight fanok bocsi, de Dakota 5 perce erősebb volt, mint Kristen Stewart a két teljes részben.  Remélem a harmadik részben több szerepet kap majd. Szerintem sokkal jobban megérdemelné az elismerést, mint az Alkonyat-üdvöske... De ez egy másik történet...

Filmjei amiket nem láttam még, de szeretném megnézni: a 2005-ös Nine lives, a 2007-es Hounddog,  a 2008-as Fragments, nem akartam, de megnézem a 2009-es Push-t is miatta, és mindjárt itt a 2010-es The runaways, amiben megint Kristen Stewarttal játszik együtt. Ja, van egy rövidfilm is, a Cutlass, amit Kate Hudson írt és rendezett, még 2007-ben. Valamiért kimaradt a 2001-es I Am Sam/Nevem:Sam is, amiben Sean Penn-el játszik, már itt jelölték több díjra(pl.:SAG) is a legjobb női mellékszereplő kategóriában, a Broadcast Film Critics Association Award-on nyert is, de olyan kicsi volt még, hogy nem érte fel a mikrofont és a díjat átadó Orlando Bloomnak kellett felemelnie, hogy meg tudja köszönni!:D

Egyáltalán nem tűnik elszálltnak, beképzeltnek, szerintem még sok van benne, kíváncsi leszek meddig szárnyal a csillaga. Szeret kötni, kötött már sálat többek között Tom Cruisenak, Steven Spielbergnek, Robert De Nironak, Denzel Washingtonnak, Tim Robbinsnak, Oprahnak. Nagyon tetszik, hogy civilben, smink nélkül tényleg sima kamaszlánynak néz ki, ami nem baj, ha megnézzük itthon a 16 éveseket reggelente, full sminkben, puccosan (ami nem feltétlenül jelenti a szépet, ízléseset). De minimál sminkkel kivirul, gyönyörű és akkor sem akar többnek kinézni, mint amennyi.

Isten éltesse sokáig!

Esküvő előtt

2010.01.28. 10:17 - Krizzta

Múlt hét szombaton elmentünk két barátnőmmel menyasszonyi ruhát nézni. Mindketten asszonyok már, végigcsinálták ezt, sejtettem, hogy segítségemre lesznek. 10-kor nyitnak ezek a boltok, elindultunk a Blahától a körúton a Nyugatiig. Nem is figyeltem eddig, vannak részek, ahol egymást érik - szó szerint - a kölcsönzők, boltok.

Eredetileg ilyesmiket szerettem volna, amikor még júniusi esküvőről volt szó,

 

dehát közbeszólt a természet, és kismamaként vonulok az oltár anyakönyvvezető elé, így ezek nem jöhetnek szóba már. Néztem más szabást, formát, így ilyenekre gondoltam:

Ezekhez képest mindehol csak abroncsos, hátul fűzős ruhát adtak rám, amit most, 4 hónaposan könnyedén próbálgatok, de 3 hónap múlva már viccesen fogok benne kinézni. Csináltunk képeket, ami azért hasznos volt, mert itthon átgondolva - átnézve újra a ruhákat, még mindig vannak kétségeim, örülök, hogy nem előlegeztem le egyet sem. Mivel a kismamás képeken szereplőkhöz hasonlót sem próbáltam (mintha nem is lennének ilyen fazonok), még mindig nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez túlságosan kihangsúlyozná a pocakomat, és milyen jó a fűzős, mert majd csak a tetejét fűzzük be, és szinte mintha nem is lenne hasam, majd meglátom.

Amúgy érdekes volt a boltosok hozzáállása is, egy kivételével nagyon sokat beszéltek, nem igazán hagyták, hogy kérdezzek, irányítani akartak egy általuk elképzelt irányba, nem érdeklődtek, hogy milyen ruhát szeretnék... Volt egy, aki csiricsáré-flitteres-gyöngyös-virágos ruhát próbáltatott velem, mert hiába szeretnék egyszerű ruhát, szerinte az olyan mintha hálóingben állnék ki. Persze, hogy viszkettem a ruhától, a nőtől, a helytől, és menekültem ahogy csak lehet.:) Egy igazán szimpi boltos volt, nem tukmált, nem erőszakoskodott, nem akarta megmondani, hogy nekem mi kell. Javasolt, miután látta, milyen ruhák tetszenek, kiegészítőt sem ízléstelent ajánlott, oda fogok visszamenni, ha maradok az abroncsos vonalnál.

Cipőt viszont találtunk, a Nyugati átjáróban. Mivel hegyesorr fóbiám van, kerekorrú cipőt néztünk, egyféle volt, de az tetszett is, lábon még csinosabb, arra benevezek.;)

Fehéret próbáltam, ekrü nem volt a méretemben, de az ekrünél nem látszott elöl a talp, mert egybe volt borítva a felsőrésszel, úgy még csinibb volt, és kényelmes is. Még a végén cipőhöz ruhát...:D

A lényeg, nem könnyű a feladat. Persze, tudom, ez legyen a legnagyobb bajom;P

Aztán ha csak a szűk családi esküvő jön össze, lehet, hogy varratok egy egyszerű kiskosztümöt, és kész! Pl.:

Köszönöm a csajoknak, hogy eljöttek, jó volt végre egy kicsit lófrálni így, bár rendszert csinálnánk belőle;)

Új évi

2010.01.03. 08:51 - Krizzta

A tavalyi évet már ideje volt lezárni, örültünk a kis hónak, elegünk volt a karácsonyi bevásárlásokból, pukkadásig ettük a finomságokat, lefáradtunk a vendégségektől. Túl vagyunk egy rémes  használtautó vásárláson - visszaadáson (mert olyan f@s állapotban volt, hogy gyorsan visszavittük), a macska belelépett a nagykésbe, ami leesett a tatárbifsztekhez való marhahús aprításnál, vihettük állatorvoshoz összevarrni a bal hátsó lábát, a gyerek aludt pár napot a nagyinál, és mivel egy ágyban alszanak, nem leli a helyét a szobájában itthon, plusz még valami ijesztőt is látott a tv-ben, amitől rosszak jutnak eszébe és nehezen/hisztizve alszik el. Ja, és lesz kistesója. :)

Dióhéjban ennyi, Ti jöttök, hogy telt az ünnep, történt-e valami jó vagy rossz?

B.U.É.K.!süti beállítások módosítása