Mosolygó

Film, zene, receptek, kis divat, bármi, ami érdekel. Az oldal Firefox-al nézhető optimálisan

Friss kommentek

  • Krizzta: ez nem jött össze...:) (2012.05.20. 10:30) Rövid hír
  • bkaree1: Csak nehogy beengedjetek egy pszichiátert a WC-be. :-)) (2011.07.13. 20:37) Felújítás
  • kopaszka: Ez a mi saját Rorschach-tesztünk :-) (2011.07.13. 15:23) Felújítás
  • Utolsó 20

Címkék

ágy (1) ajánló (2) állat (4) állatos (1) anorexia (1) autó (3) báránysült (1) béka (1) braccialini (1) buick (1) burgonyapüré (1) chevrolet (1) cipő (3) csizma (1) ékszer (3) élmény (1) előzetes (3) esküvő (2) fashion (2) felújítás (1) film (10) firefox (1) ford (1) fürdő (1) gyerekkel (1) gyűrű (1) hellókarácsony (2) helyszín (1) (2) honda (1) húsvét (1) íróasztal (1) iskola (1) karácsonyi készülődés (2) katica (1) kedvencek (3) kék (1) képekben (1) képes (1) kia (1) klónozás (1) kritika (3) kutya (7) kütyü (1) lanvin (1) lányos (1) liba (1) lotus (1) macska (8) mainecoon (1) maserati (1) mini (1) moschino (5) mozaikcsempe (1) nissan (2) nkotb (1) növény (1) nyúl (2) okosodó (1) ötlet (1) ötletes (1) panda (1) papagáj (1) papucs (1) pók (1) posh (1) rák (1) reklám (2) róka (1) rózsa (1) ruha (1) s.k (1) sas (1) szarvas (2) személyes (12) színesceruza (1) színész (16) szobor (1) szomorúság (1) táska (2) tournaire (1) tous (1) trailer (2) vaddisznó (1) vélemény (3) videó (19) víziló (2) volkswagen (1) wedding (1) zene (4) zenész (2)

Naptár

január 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Burgonyapüré

2009.01.13. 05:34 - Krizzta

Címkék: burgonyapüré

Nagyon egyszerű tipp, de mégis kicsit feldobja ezt a köretet, az uram meg a gyerek is szereti, tej helyett tejföllel kell összetörni a krumplit(persze csak ha szereted a tejfölt, mert ettől picit savankás lesz a püré). Kezdők kedvéért: a burgonyát megpucolod, felkockázod(lehet laposra kockázni, mert hamarabb megfő), felteszed annyi hideg vízben, hogy bőven ellepje, sózd meg rendesen, mert a krumpli magába szív egy csomót(itt amúgy sem tudod elsózni, mert még adsz hozzá más anyagot is),  és főzd meg. Nem kell szétfőzni, de puhuljon meg. Ha megfőtt, öntsd le a levét(anyukám szerint egy picit hagyhatsz rajta, de én nem szoktam), tegyél rá vajat(kilónként 10 dekát), és törd össze(sajnos már nem kézzel csinálom, a géppel kevertetem). Tejfölt törés közben adj hozzá, mindig csak keveset, és ezt addig ismételd, amíg eléred a kívánt állagot. Van aki rusztikusan(sűrűn, darabosan) szereti, mint Jamie Oliver;-), de olyannal is találkoztam, aki szinte folyósan eszi. Kóstold közben, mert hátha kell még bele só, és szintén anyukám tanácsára, aki szereti, reszelhet bele némi szerecsendiót, a még finomabbá tétel érdekében...

Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://krizzta.blog.hu/api/trackback/id/tr57874143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laló 2009.01.28. 10:40:47

Tejfol melle javaslom egy kanalka vaj hozzaadasat is, kevesbbe lesz savanykas es miutan kihul nem kemenyedik meg a krumpli, hanem megmarad pures allagunak.

ha valami nagyon extra purevel szeretnel eloaallni, akkor reszelhetsz bele sajtot vagy adhatsz hozzá felapritott snidlinget is :)
edremes kiprobalni mert nagyon finom!

Krizzta · http://krizzta.blog.hu/ 2009.01.28. 12:52:34

@/me: nem olvastad el a receptet rendesen, mert benne van a vaj:P a többit köszi:)