Mosolygó

Film, zene, receptek, kis divat, bármi, ami érdekel. Az oldal Firefox-al nézhető optimálisan

Friss kommentek

  • Krizzta: ez nem jött össze...:) (2012.05.20. 10:30) Rövid hír
  • bkaree1: Csak nehogy beengedjetek egy pszichiátert a WC-be. :-)) (2011.07.13. 20:37) Felújítás
  • kopaszka: Ez a mi saját Rorschach-tesztünk :-) (2011.07.13. 15:23) Felújítás
  • Utolsó 20

Címkék

ágy (1) ajánló (2) állat (4) állatos (1) anorexia (1) autó (3) báránysült (1) béka (1) braccialini (1) buick (1) burgonyapüré (1) chevrolet (1) cipő (3) csizma (1) ékszer (3) élmény (1) előzetes (3) esküvő (2) fashion (2) felújítás (1) film (10) firefox (1) ford (1) fürdő (1) gyerekkel (1) gyűrű (1) hellókarácsony (2) helyszín (1) (2) honda (1) húsvét (1) íróasztal (1) iskola (1) karácsonyi készülődés (2) katica (1) kedvencek (3) kék (1) képekben (1) képes (1) kia (1) klónozás (1) kritika (3) kutya (7) kütyü (1) lanvin (1) lányos (1) liba (1) lotus (1) macska (8) mainecoon (1) maserati (1) mini (1) moschino (5) mozaikcsempe (1) nissan (2) nkotb (1) növény (1) nyúl (2) okosodó (1) ötlet (1) ötletes (1) panda (1) papagáj (1) papucs (1) pók (1) posh (1) rák (1) reklám (2) róka (1) rózsa (1) ruha (1) s.k (1) sas (1) szarvas (2) személyes (12) színesceruza (1) színész (16) szobor (1) szomorúság (1) táska (2) tournaire (1) tous (1) trailer (2) vaddisznó (1) vélemény (3) videó (19) víziló (2) volkswagen (1) wedding (1) zene (4) zenész (2)

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kétely-Doubt

2009.01.30. 19:29 - Krizzta

Címkék: vélemény film

Aki nem szeretné tudni, miről szól a film, az ne hajtson.

Édesanya kelti a fiát, aki ministrálni megy a templomba. A másik ministráns fiúval előkészítik a mise kellékeit, és szólnak a papnak, Flynn atyának(Philip Seymour Hoffman), hogy minden kész, kezdődhet a mise. A pap a kételyről prédikál, apácák és gyerekek is hallgatják, több-kevesebb odafigyeléssel, de az iskolaigazgató, Beauvier nővér(Meryl Streep) szeme mindent lát, gyorsan és csendben rendet tesz a lurkók között. Mise után a sekrestyében a pap megkérdezi a néger ministráns fiút, tetszett-e neki a szertartás, a fiú azt válaszolja, szeretné ő is ezt csinálni, szeretne pap lenni. Flynn atyának tetszik a válasz, elővesz egy apró játékot,  egy tükör előtt táncoló balerinát, és a fiúnak adja.

Másnap reggel gyülekeznek a gyerekek az iskolaudvaron órák előtt, James nővér(Amy Adams) éppen válaszol egy fiú pár kérdésére, amikor Beauvier nővér raportra hívja a srácot...                                                                                                                                                                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aki akcióra vágyik, annak ez a film nem fog tetszeni. Nincs benne pörgés, akció, de nekem nagyon tetszik ahogy a színészek játszanak benne! Isteniek mind a hárman, és a kétely végig ott bújkál az emberben. James nővér meglát(megsejt, megszagol) valamit, amitől elkezdi félreérteni a helyzetet( vagy nem érti félre?), szól a benne támadt kételyről Beauvier nővérnek, aki azt mondja rá, ne szóljanak a feljebbvalóknak, intézzék el egymás között az ügyet(már ha van ügy). Rendeznek egy szembesítést, vagyis Beauvier nővér és James nővér behívják az igazgatói irodába Flynn atyát, először teával kínálják, majd szépen fokozatosan elkedzik arra terelni a témát, James nővér kiböki, mit látott(mit érzett) Flynn atya természetesen tagad, sőt cáfol, elmondja, hogy csak szeretne segíteni beilleszkedni az első színesbőrű tanulónak, mert magányos, nincsenek barátai, Beauvier nővér persze nem hisz neki, de egyenlőre úgy tűnik, beéri ennyivel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pedig dehogy, vérszemet kap. James nővér már rég megbánta az egészet, nem tud aludni sem, ráadásul levelet kap a testvérétől, hogy nagyon beteg, el is utazik hozzá. Beauvier nővér behívatja a néger fiú szüleit, de csak az anyja jön be, és csak fél órája van. A nővér kellemetlenül érzi magát az irodában, mert látta, hogy a folyosón ment el Flynn atya, és észrevette a fiú édesanyját. Inkább felajánlja a nőnek, hogy elkíséri a munkahelyére, addig is tudnak beszélgetni. Útközben elmondja kételyét az anyának, és meglepődik, megbotránkozik a reakcióján. Nem tud mást kitalálni, a fiúnak vagy a papnak valahogy mennie kell. Az atya megtalálja a nővért ahogy visszaér az iskolába, nem tűr ellenvetést, betereli az irodába, és kérdőre vonja miért nem hagyja abba a rágalomhadjáratot ellene. A nővér azt válaszolja, hogy nincs kétsége, csak bizonyossága a pap bűnösségében, és ha kell, addig harcol, míg kell, hogy rábizonyítsa a vélt(vagy valós) vétket. Még hazudni sem átall, de ez csak a végén derül ki, mert bizony az atya inkább feladja a küzdelmet, továbbáll, csak még egy utolsó misét tart, ahol elköszön a hívőktől. James nővér akkor ér vissza, amikor Flynn atya már nincs a körletben, a kertben találja Beauvier nővért, és rákérdez, mi történt. A válasz elsőre magabiztos, de lehull a lepel, és kiderül, hogy bizony a főnővérben(vagy hogy mondják ezt az apácáknál) továbbra is kétely van, egyáltalán nem biztos abban, hogy igaza volt, és helyesen cselekedett.

Remek film, remek színészekkel. Nincsenek speciális effektek, sminkek, maszkok, színjátszás van. Philip Seymour Hoffman nagyon jó színész, bizonyította már sokszor, most is. Meryl Streep hihetetlenül jól alakítja a megkeseredett, sárkány típusú fő-apácát, szinte minden bosszantja, zavarja, de azért gondoskodó az idős apácával. Amy Adams szintén nagyon jól hozza az ártatlan, naív, jóindulatú fiatal apácát.

Ezt a filmet is kívülről fogom tudni...;-)

A bejegyzés trackback címe:

https://krizzta.blog.hu/api/trackback/id/tr78912489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.01.31. 21:04:59

Amy Adams jóhogy jól hozza a szerepet, már a Bűbájban is ugyanezt a figurát játszotta kb

Krizzta · http://krizzta.blog.hu/ 2009.02.01. 06:50:57

ebben igazad van, de ott is tetszett:-)


süti beállítások módosítása