Nagyon egyszerű tipp, de mégis kicsit feldobja ezt a köretet, az uram meg a gyerek is szereti, tej helyett tejföllel kell összetörni a krumplit(persze csak ha szereted a tejfölt, mert ettől picit savankás lesz a püré). Kezdők kedvéért: a burgonyát megpucolod, felkockázod(lehet laposra kockázni, mert hamarabb megfő), felteszed annyi hideg vízben, hogy bőven ellepje, sózd meg rendesen, mert a krumpli magába szív egy csomót(itt amúgy sem tudod elsózni, mert még adsz hozzá más anyagot is), és főzd meg. Nem kell szétfőzni, de puhuljon meg. Ha megfőtt, öntsd le a levét(anyukám szerint egy picit hagyhatsz rajta, de én nem szoktam), tegyél rá vajat(kilónként 10 dekát), és törd össze(sajnos már nem kézzel csinálom, a géppel kevertetem). Tejfölt törés közben adj hozzá, mindig csak keveset, és ezt addig ismételd, amíg eléred a kívánt állagot. Van aki rusztikusan(sűrűn, darabosan) szereti, mint Jamie Oliver;-), de olyannal is találkoztam, aki szinte folyósan eszi. Kóstold közben, mert hátha kell még bele só, és szintén anyukám tanácsára, aki szereti, reszelhet bele némi szerecsendiót, a még finomabbá tétel érdekében...
Jó étvágyat!
Friss kommentek